Jak wprowadzić żywność do obrotu i jak ją promować?
- spotkania edukacyjne na temat produktów lokalnych.
Podlaskie Centrum Produktu Lokalnego (PCPL) kontynuuje inicjatywę edukacyjną skierowaną m.in. do PRODUCENTÓW / ROLNIKÓW / KÓŁ GOSPODYŃ WIEJSKICH i oferuje możliwość zdobycia wiedzy nt. zasad wprowadzania do obrotu żywności oraz możliwościach jej promocji.
Jeśli w gminie Narewka są osoby zainteresowane tego rodzaju spotkaniami (formuła zostanie ustalona w terminie późniejszym: stacjonarnie/on-line), prosimy o kontakt pod numerem 85 682 98 91.
Proponowany zakres tematyczny szkoleń:
* higiena produkcji, zagadnienia sanitarno-weterynaryjne;
* formy działalności producenckiej;
* podatki i inne formalności księgowe;
* promocja produktu lokalnego - w Internecie, współpraca z mediami, prezentacja podczas festynów i konkursów;
* systemy jakości w Polsce i Europie;